70 20 46 06 Man - lør: 9.00 - 16.00

Skattefri lejeindtægt

Tjen penge på dit sommerhus

Har du et sommerhus i et af vores områder, som du overvejer at leje ud har du, er du altid velkomment il at kontakte os. Ved at leje dit sommerhus ud har du mulighed for en ekstraindtægt - og det er vores erfaring, at den ofte kan være ret interessant.

Lejevurdering: Vi kender vore gæsters ønsker, og efterspørgslen på de forskellige sommerhusområder. Vi vil gerne, sammen med dig, gennemgå dit sommerhus og udarbejde en lejevurdering - helt gratis og helt uforpligtende! Baseret på vore erfaringer får du en realistisk lejevurdering, som du kan have tillid til.

Valget er dit: Alle sommerhuse kan indbringe en form for lejeindtægt, men der er selvfølgelig forskel på hvor meget. Nogle ønsker at udleje hele året og andre vælger kun at udleje ugerne i højsæsonen - valget er dit.
Derudover er der er mange faktorer som har indflydelse på den lejeindtægt du kan forvente af dit sommerhus. Generelt gælder at jo større sommerhus og bedre kvalitet sommerhuset har, jo større er lejeindtægten.

Hvis du du ønsker en gratis vurdering af hvad du kan forvente af lejeindtægter hos Admiral Strand Feriehuse, så klik her.
 

Skatteregler

Der findes 3 forskellige opgørelsemetoder. Vi anbefaler metoden som er kendt som "40 procent-modellen" og som næsten alle bruger. Modellen er nem at overskue og let at beytte som sommerhusejer - og så giver den næsten altid det bedste resultat.

Modellen går ud på følgende:

  1. De første kr. 21.900,- får du skattefri (2018)
  2. Af den resterende lejeindtægt får du yderligere et fradrag på 40 pct.
  3. Den resterende del beskattes som kapitalindkomst
     
Eksempel:
Lejeindtægt inkl. el: kr. 40.000
Bundfradrag kr. (21.900)
I alt før fradrag kr. 18.100
Fradrag: 40 % kr. (7.240)
Til beskatning kr. 10.860
Skat: 34 % kr. (3.692)
Ca. netto lejeindtægt efter skat kr. 36.308
Forudsætningen for beregningen er en normal negativ kapitalindk. (renteudg. sommerhus etc.)

Bestil gratis lejevurdering