70 20 46 06 Man - lør: 9.00 - 16.00
Ankomst & dage
Personer
Udvidet søgning
Din søgning fandt 680 ferieboliger.

Sælsafari

En af de helt store oplevelser på Fanø er de store sælflokke. Fanø er et paradis for sæler - de store pattedyr - nyder godt af Vadehavet. For sælerne er området ikke alene et fantastisk spisekammer, men det er også et trygt og godt sted at komme til kræfter og føde sine unger.

På sælbanken kan man iagttage voksne sæler og unger. Normalt er der 150–200 sæler på banken. Se og oplev dem på tæt hold i deres naturlige omgivelser ved den store sælbanke sydvest for Sønderho. Sælerne på Fanø kan opleves på sælsafari med båd til sandbanken ved Grådyb, eller til fods til Galgerev sammen med en guide.

Der er mange sæler i Vadehavet omkring Fanø. Man regner med, at der her findes omkring 3000 spættede sæler, som er den mest almindelige art. Men også gråsælen er i stor fremgang. Sæ­len er fredet for jagt, og derfor er den ved at vænne sig til, at et møde med mennesker ikke be­høver at være farligt.

Sælerne er meget nysgerrige dyr, så man kan være heldig at kom­me tæt på dem. Pludselig dukker deres hoveder op af vandet i sejlrenden tæt ved hvor man står - de er ligeså interesserede i os, som vi i dem.

Fra sidst på foråret begynder sælerne for alvor at indfinde sig på bankerne - hunnerne skal nemlig føde ungerne på bankerne i løbet af juni og juli måned. En nyfødt sæl vejer omkring 10 kg. Ungen kan kun die, når sælerne ligger på bankerne. Derfor er det vigtigt ikke at jage sælerne i vandet, men lad dem være i fred!

Kontaktoplysninger

Strandskaden - Dagmarsvej 10, 6720 Fanø
30 20 25 43
Strandskaden@bbsyd.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev [x]