70 20 46 06 Man - lør: 9.00 - 16.00
Ankomst & dage
Personer
Udvidet søgning
Din søgning fandt 679 ferieboliger.

Fanø er Nationalpark

Er du vild med natur, og har du lyst til at opleve Nationalpark Vadehavet på tæt hold, skal du tage turen til Fanø! Nationalparken strækker sig fra Blåvandshuk i nord til Tøndermarsken i syd, og Fanø ligger lige midt i Nationalpark Vadehavet. Nationalpark Vadehavet er et unikt naturområde, som omfatter Vadehavet, øerne Fanø, Mandø og Rømø, samt de lave landarealer og digerne langs fastlandets kyst. Hele Fanø er en del af den nye nationalpark, og bliver således den eneste kommune i Danmark, hvor hele arealet er nationalpark.

Vadehavet er nationalpark i Danmark, da Vadehavet er et enestående marsk- og tidevandsområde af international betydning. Her råder en natur i evig forandring, fordi tidevand og bølger ændrer landskabet hver dag. Tidevandet skaber en enorm produktion af orme, snegle, muslinger og krebsdyr i de store vadeflader, der tørlægges cirka to gange i døgnet. Det er afgørende for millioner af trækfugle, som hvert forår og efterår kommer til Vadehavet for at æde og hvile på deres rejse. Samtidig har Vadehavet stor betydning som yngleområde for fugle og sæler og som opvækstområde for fisk. 

Vadehavet er både nationalpark og verdensarv

I 2014 udpegede UNESCO cirka 80 % af Nationalpark Vadehavet som verdensarv på grund af områdets enestående universelle værdi. Dermed har hele Vadehavets tidevandsområde langs Danmark, Tyskland og Holland status som verdensarv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev [x]